Advertisement

Duyarlı Reklam Alanı

Forza Horizon 5 - Tavsiye Oyunlar #2


Forza Horizon 5, Playground Games tarafından geliştirilen ve Xbox Game Studios tarafından yayınlanan bir yarış oyunudur. Oyun, Meksika'nın kurgusal bir temsilinde geçmektedir ve Forza serisinin beşinci Horizon oyunu ile on ikinci oyunudur. Microsoft Windows, Xbox One ve Xbox Series X ve S için 9 Kasım 2021'de piyasaya sürüldü.


Oynayış Hakkında Bilgiler


Forza Horizon 5, Meksika'da geçen açık dünya bir yarış oyunudur. Oyun, tüm Forza Horizon serisindeki en büyük haritaya sahiptir (%50 daha büyük), aynı zamanda en yüksek tepe noktasına da ev sahipliği yapmaktadır. Harita, yaratıcı yönetmen Mike Brown tarafından çeşitliliğiyle öne çıkan bir Forza Horizon haritası olarak tanımlanmıştır.

Meksika'nın geniş coğrafyasından esinlenen harita, aktif bir kaldera yanardağı, ormanlar, plajlar, antik Maya tapınakları ve Guanajuato gibi şehirleri içermektedir. Oyuncular, bu açık dünyayı özgürce keşfetme, çok oyunculu yarışlarda rekabet etme ve hikaye modunu oynama imkanına sahiptir. Hem araçlar hem de oyuncu karakterleri detaylı bir şekilde özelleştirilebilir.

Oyun, Forza serisinde arabalarda ışın izlemeyi destekleyen ilk oyundur (ancak ışın izleme yalnızca ForzaVista'da mevcuttur). Yeni hava durumu sistemi, oyuncuların gözle görülür bir fırtına deneyimi yaşamalarını sağlar. Meksika'nın geniş rakım aralığı nedeniyle oyun, aynı anda birden fazla iklimi içerir ve dört mevsim etkileri haritanın farklı bölgelerinde farklılık gösterir.

Forza Horizon 5, Horizon Arcade adında yeni bir özellik sunmaktadır. Bu özellik, haritaya yayılmış mini çok oyunculu oyunlardan oluşur ve oyuncuların kişisel tercihlerine bağlı olarak özel oyunlar, yarışlar ve daha fazlasını oluşturmalarına olanak tanıyan "EventLab"ı içerir.

Ayrıca, "Forza Link" adlı yeni bir özellik de tanıtıldı. Forza Link, oyuncuların mevcut durumlarını izleyen bir yapay zeka asistanıdır ve oyuncuların çevrimiçi olarak diğer oyuncularla bağlantı kurmalarına ve birlikte oynamalarına yardımcı olur. Özellikle başka bir oyuncudan gelen daveti kabul etmeleri durumunda, GPS sistemlerini bağlayabilirler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar