Advertisement

Duyarlı Reklam Alanı

Apple'ın Yeni Teknoloji Harikası: Vision Pro Gözlük, 2024 Mart'ta Piyasada!

 


Apple, Mart 2024'te Vision Pro adlı karma gerçeklik gözlüğünü piyasaya sürmeyi planlıyor. Gözlük, Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayarak yıl sonuna kadar Kanada, Birleşik Krallık ve diğer ülkelerde satışa sunulacak. Vision Pro'nun fiyatı 3.499 dolar olarak açıklandı.

Gözlük, vizyonOS adı verilen özel bir işletim sistemi ile güçlendiriliyor. Yazılım, mekansal hesaplama için tasarlanmış bir işletim sistemi olarak tanımlanıyor ve üç boyutlu arayüzü ile geleneksel ekran sınırlarını aşıyor.

Vision Pro, App Store'dan edinilebilecek bir dizi uyumlu iPhone ve iPad uygulamasına sahiptir. Lansman sırasında VisionOS üzerinde 100'den fazla Apple Arcade oyunu oynanabileceği açıklandı.

Gözlük, pil takımını cihazın kendisinde barındırmaz; bunun yerine arkadan gelen bir kablo ile bağlı bir pil takımına sahiptir ve iki saate kadar kullanım süresi sağlar.

Teknolojik özellikleri arasında video akışını üstlenen R1 çipi ve mikro OLED teknolojisi ile 23 milyon pikseli iki ekrana sığdırma yeteneği bulunmaktadır. Ayrıca, "EyeSight" adlı bir özellikle gözleri odadaki diğer insanlara göstermek için öne bakan bir ekran kullanır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar